Toate filmele de Crăciun urmează aproape același format, iar universul cinematografic al filmelor de Crăciun Netflix și-a trasat regulile în ultimii ani: nu trebuie neapărat să aibă sens, doar să ofere niște distracție ridicolă, ținute cool, decorații frumoase de Crăciun și… ah da, mult sirop.

Un schimb regal 3 (Netflix)
Un schimb regal 3 (Netflix)

Ei bine, Un schimb regal 3 (The Princess Switch 3: Romancing the Star) exact asta oferă. Nu are prea multă noimă. Intriga n-ar face față unei examinări mai atente, așa cum este de așteptat. Dar cine se uită la filme de Crăciun pentru a analiza intriga? Ne uităm doar de distracție și, eventual, un mic fior.

Cel de-al treilea film din franciză îi oferă în cele din urmă Fionei, care a început ca personaj negativ în ultimul film, dar ajunge, în final, să-și spele păcatele întrucâtva, șansa de a fi în lumina reflectoarelor, de a avea propria ei poveste de dragoste și chiar de a salva situația. Dacă intriga funcționează, nu este doar pentru că Vanessa Hudgens poate fi atrasă în mod diferit de trei bărbați în același film, ci pentru că Un schimb regal 3 nu umblă la finalul fericit al celorlalte două.

În ciuda faptului că toate acestea nu sunt menite să fie luate prea în serios, este nostim s-o vezi pe Hudgens întruchipând trei personaje diferite. Am putut să vedem asta în ultimul film, desigur, dar Fiona a fost doar o antagonistă de carton, iar în Un schimb regal 3, ea ajunge să fie tridimensională. În plus, vom vedea și o premieră în istoria Un schimb regal. Trei versiuni ale Fionei în același timp, adică Stacy jucând-o pe Fiona, Margaret jucând-o pe Fiona și… ei da, Fiona fiind Fiona.

Sună haotic? Este. Dar nu este doar atât. Este de asemenea, super-distractiv și, uneori, incredibil de emoționant. Fiona ne face să ne amintim că toată lumea are o poveste de fundal, un motiv pentru a se comporta așa cum se comportă și, deși acest lucru nu este valabil pentru toată lumea, majoritatea oamenilor se pot schimba. Uneori nu au nevoie decât de o a doua șansă. Și ce moment ar fi mai bun pentru a doua șansă decât sezonul Crăciunului?

Lisette Lanuza Saenz, Fangirlish, 18 noiembrie

Un schimb regal 3 (The Princess Switch 3: Romancing the Star) are premiera la Netflix, pe 18 noiembrie