Kristen Bell joacă rolul unei femei singuratice care crede că a fost martoră la o crimă, în această interpretare comică de opt episoade, a genului misterelor despre femei singuratice care cred că au fost martorele unor crime.

Toate articolele despre Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră

Anna Whitaker (Kristen Bell) nu are multe motive pentru care să trăiască. În urmă cu trei ani, micuța ei fiică (Appy Pratt) a suferit o moarte înfiorătoare și, nu după mult timp, căsătoria ei cu un psihiatru legist pe nume Douglas (Michael Ealy) s-a dus pe apa Sâmbetei. Acum își petrece cea mai mare parte a timpului îmbătându-se cu vin și privind pe fereastra casei ei din suburbii, acoperită cu iederă. Când un văduv arătos, Neil (Tom Riley), și fiica lui dulce, Emma (Samsara Leela Yett, o mică vedetă în devenire), se mută peste drum, Anna își imaginează că ar putea fi posibil un nou început… până când este martoră la o crimă în sufrageria lui Neil. Sau poate a fost doar o fantezie alcoolică nebunească, cauzată de o sticlă de vin roșu, amestecată cu prea multe medicamente? Deși cea mai bună prietenă a Annei (Mary Holland) și o detectivă simpatică (Christina Anthony) o îndeamnă să-și vadă de viața ei, ea se lansează în modul cetățean-detectiv, hotărâtă să rezolve cazul propriei ei sănătăți mintale.

Primul episod al Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră stabilește un simulacru de cadru standard de thriller psihologic suburban, plin de toate semnalele de avertizare „ceva nu-i în regulă aici”. Buell (Cameron Britton), meșterul care își petrece zilele reparând cutia poștală a Annei, pare puțin… deranjat. Vecina critică a Annei, Carol (Brenda Koo), alimentează bârfele care circulă prin oraș că e „dusă rău” și cu siguranță ceva este în neregulă cu mansarda Annei – doar dacă nu cumva este doar casa care se așează? Când nu citește romane polițiste cu titluri precum „The Woman Across the Lake” și „The Girl on the Cruise”, Anna își folosește rezerva nelimitată de veselă pentru a face tocană de pui, poate cea mai banală mâncare din lume.

Odată ce masa este așezată, totuși, banchetul trenează la infinit. Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră tărăgănează totul, întinzând poate 90 de minute de mister în opt episoade de jumătate de oră. În loc de intrigă evolutivă, suntem tratați cu ocolișuri și diversiuni, cadre prelungite și ici-acolo ritm letargic. Începutul pasiunii Annei pentru Neil duce la o cădere în spirală pe instagram, în timp ce caută chestii negative despre iubita lui, Lisa (Shelley Hennig), dar investigația de detectiv amator o face, până la urmă, să se întrebe dacă Neil chiar este tipul simpatic care pare să fie. Scenariștilor le place în mod deosebit să prelungească scenele de comedie – poate cu speranța că, dacă își întind glumele suficient de mult, vor trece de la amuzante la deloc amuzante și, din nou, la amuzante. Nu-i cazul aici.

Bell este o actriță de comedie excelentă și se dedică pe deplin tonului mereu schimbător al Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră, dar nu poate face mare lucru cu vocea din off intenționat înflorită, cum ar fi: „Ca să dai de capătul problemei, uneori trebuie să-ți amintești că dacă nu riști nimic, riști totul. Și cel mai mare risc pe care ți-l poți asuma este să nu riști nimic. Și dacă nu riști nimic, ceea ce faci, de fapt, este să riști să nu ajungi la capătul problemei. Și dacă nu ajungi la capătul problemei, riști totul.”

Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră (Netflix)
Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră (Netflix)

Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră este cel mai amuzant atunci când devine cu adevărat, neașteptat de ciudat. Gagul recurent cel mai de succes se concentrează pe Douglas, care este de-a dreptul picat din lună, iar aventurile Annei se încheie cu o confruntare culminantă care este, ca să o cităm pe Carol, „dusă rău”. De fapt, nu ar trebui să spunem „încheie”, pentru că finalul continuă încă 11 minute – îndeajuns de mult pentru a o arunca pe Anna în mijlocul unui alt mister neclar. Nu există nici o îndoială că creatorii serialului vor ca Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră să fie o parodie, dar umorul este ciudat de tern – iar satira fără un punct de vedere este ca o tocană fără carne.

Kristen Baldwin, Entertainment Weekly, 26 ianuarie

Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră  (The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window) are premiera la Netflix, pe 28 ianuarie.

Advertisement