Kristen Bell joacă rolul unei femei singuratice care crede că a fost martoră la o crimă, în această interpretare comică de opt episoade, a genului misterelor despre femei singuratice care cred că au fost martorele unor crime.
Toate articolele despre Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră
Anna Whitaker (Kristen Bell) nu are multe motive pentru care să trăiască. În urmă cu trei ani, micuța ei fiică (Appy Pratt) a suferit o moarte înfiorătoare și, nu după mult timp, căsătoria ei cu un psihiatru legist pe nume Douglas (Michael Ealy) s-a dus pe apa Sâmbetei. Acum își petrece cea mai mare parte a timpului îmbătându-se cu vin și privind pe fereastra casei ei din suburbii, acoperită cu iederă. Când un văduv arătos, Neil (Tom Riley), și fiica lui dulce, Emma (Samsara Leela Yett, o mică vedetă în devenire), se mută peste drum, Anna își imaginează că ar putea fi posibil un nou început… până când este martoră la o crimă în sufrageria lui Neil. Sau poate a fost doar o fantezie alcoolică nebunească, cauzată de o sticlă de vin roșu, amestecată cu prea multe medicamente? Deși cea mai bună prietenă a Annei (Mary Holland) și o detectivă simpatică (Christina Anthony) o îndeamnă să-și vadă de viața ei, ea se lansează în modul cetățean-detectiv, hotărâtă să rezolve cazul propriei ei sănătăți mintale.
Primul episod al Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră stabilește un simulacru de cadru standard de thriller psihologic suburban, plin de toate semnalele de avertizare „ceva nu-i în regulă aici”. Buell (Cameron Britton), meșterul care își petrece zilele reparând cutia poștală a Annei, pare puțin… deranjat. Vecina critică a Annei, Carol (Brenda Koo), alimentează bârfele care circulă prin oraș că e „dusă rău” și cu siguranță ceva este în neregulă cu mansarda Annei – doar dacă nu cumva este doar casa care se așează? Când nu citește romane polițiste cu titluri precum „The Woman Across the Lake” și „The Girl on the Cruise”, Anna își folosește rezerva nelimitată de veselă pentru a face tocană de pui, poate cea mai banală mâncare din lume.
Odată ce masa este așezată, totuși, banchetul trenează la infinit. Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră tărăgănează totul, întinzând poate 90 de minute de mister în opt episoade de jumătate de oră. În loc de intrigă evolutivă, suntem tratați cu ocolișuri și diversiuni, cadre prelungite și ici-acolo ritm letargic. Începutul pasiunii Annei pentru Neil duce la o cădere în spirală pe instagram, în timp ce caută chestii negative despre iubita lui, Lisa (Shelley Hennig), dar investigația de detectiv amator o face, până la urmă, să se întrebe dacă Neil chiar este tipul simpatic care pare să fie. Scenariștilor le place în mod deosebit să prelungească scenele de comedie – poate cu speranța că, dacă își întind glumele suficient de mult, vor trece de la amuzante la deloc amuzante și, din nou, la amuzante. Nu-i cazul aici.
Bell este o actriță de comedie excelentă și se dedică pe deplin tonului mereu schimbător al Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră, dar nu poate face mare lucru cu vocea din off intenționat înflorită, cum ar fi: „Ca să dai de capătul problemei, uneori trebuie să-ți amintești că dacă nu riști nimic, riști totul. Și cel mai mare risc pe care ți-l poți asuma este să nu riști nimic. Și dacă nu riști nimic, ceea ce faci, de fapt, este să riști să nu ajungi la capătul problemei. Și dacă nu ajungi la capătul problemei, riști totul.”

Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră este cel mai amuzant atunci când devine cu adevărat, neașteptat de ciudat. Gagul recurent cel mai de succes se concentrează pe Douglas, care este de-a dreptul picat din lună, iar aventurile Annei se încheie cu o confruntare culminantă care este, ca să o cităm pe Carol, „dusă rău”. De fapt, nu ar trebui să spunem „încheie”, pentru că finalul continuă încă 11 minute – îndeajuns de mult pentru a o arunca pe Anna în mijlocul unui alt mister neclar. Nu există nici o îndoială că creatorii serialului vor ca Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră să fie o parodie, dar umorul este ciudat de tern – iar satira fără un punct de vedere este ca o tocană fără carne.
Kristen Baldwin, Entertainment Weekly, 26 ianuarie
Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră (The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window) are premiera la Netflix, pe 28 ianuarie.
Funny meets scary 🙂 ca daca era doar de speriat n-as fi fost in stare sa ma uit. Si incepe azi. Gata, mi-am programat un weekend de vizionare. 8 episoade – ca nimica 🙂
Cred ca dupa cat de anormali au fost ultimii doi ani, o satira de speriat pica la fix.
LikeLike
Și eu l-am pus pe lista de vizionare. Un zâmbet nu strică niciodată. 🙂 Iar Kristen Bell e funny.
LikeLiked by 1 person
Tocmai ne uitam la primul episod. Deocamdata e doar ‘The Woman in the House’.
LikeLike
Atâta timp cât nu te aștepți la mare lucru de la serial, totul e OK. Sunt convinsă că o să-ți smulgă câteva zâmbete.
LikeLiked by 1 person
Impresii despre “Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră” – fara (prea multe) divulgari.
A fost mai interesant si mai palpitant decat mi-am imaginat. Poate fu norocul meu ca nu mi-am amintit chiar toate detaliile din filmelepe care le parodiaza. Am avut, asa, un sentiment general ca firul actiunii imi este cunoscut.
Dar… ceea ce le-a reusit este sa termine fiecare episod de 20 de minute cu un punct culminant. Chiar vrei sa vezi ce urmeaza. Cap la cap cele opt episoade fac un film de 2 ore si 20 de minute care m-a tinut lipita de ecran.
M-as fi asteptat sa aiba mai multe momente amuzante. Benjamin Levy Aguilar a fost revelatia acestui film. Apare in episodul 4 si abia acum am ras cu lacrimi la scena pe care o are cu Bell.
As fi extins titlul cu… Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră care nu e Zombie. Cine a vazut serialul o sa inteleaga de ce 🙂
E un serial deconectant. Nu te astepta la prea mult… Am discutat si cu fiica mea, personajele nu par sa invete nimic din propriile greseli. Sunt destul de multe inadvertente – daca e alcoolica, cum de ii sta parul atat de bine, cum de ii e casa atat de curata, cum de nu are fata buhaita… Pe urma si piatra de mormant – chiar, a remarcat cineva?
Finalul mi-a placut foarte mult. Spoiler mic: Glenn Close 🙂 Dar m-a facut sa si astept sezonul 2! Sper sa il faca. 🙂
L-as recomanda pentru un weekend ploios 🙂
(PS sunt doua scene mai hot in serial)
LikeLike
Super! Mulțumesc mult pentru update. O să-l văd și eu cât de curând. M-ai convins! 🙂
LikeLiked by 1 person
Acum e randul meu sa te astept cu impresii 😉
LikeLiked by 1 person
Ce să spun? În mod clar ești mai perspicace decât mine. Nu am văzut nimic suspect la piatra funerară, dar înțeleg că de fiecare dată era alta. 🙂 Foarte bună observația fiicei tale. Într-adevăr Anna nu arăta a alcoolică. Dar, una peste alta, mi-a plăcut serialul. Mi s-a părut o parodie reușită. Și, evident, sper și eu la sezonul 2.
LikeLike
Ups! Din descriere nu mi se pare a fi cine stie ce… 😊 In videoclip cred ca au adunat unele dintre cele mai interesante faze – poate ca ma insel.
LikeLike
Toți criticii au făcut praf serialul. 🙂 Dar tot mă uit. Vreau să văd cu ochii mei. 🙂
LikeLiked by 1 person
Doar 30 de min un episod? Bine, stau să se adune, să pot vedea mai mult. Sau se pun toate deodată, ştii ceva?
LikeLike
Fiind la Netflix, imi închipui că deja sunt toate episoadele disponibile. Și eu intenționez să mă uit. Măcar mă amuz la cele două-trei momente haioase.
LikeLike
Sper să fie toate! Sau măcar câteva. Că dacă e ca pe HBoGo unde stau o săptămână între ele, mai bine aştept să se adune. Da, mă uit, sigur. 🙂
LikeLike
După aceea te așteptăm la HBO, la The Gilded Age. E super! 🙂
LikeLiked by 1 person
Sa se adune ceva mai multe episoade si vom vedea! Poate o sa ne placa!
LikeLike
E la Netflix! Sunt toate episoadele. Și aud de la cititori că merită văzut.
LikeLike
Bun! Cand o sa am timp ma uit si eu 🙂
LikeLike
L-am văzut și eu, Jo, până mai adineauri și mi-a plăcut. 🙂 Poate pentru că actorii sunt toți frumoși, sau fiindcă acțiunea te cam ține în priză, dar m-am și amuzat copios, în special, la fiecare final de episod, datorită răsturnărilor de situație, sau a suspansului inedit. Deși n-am înțeles nimic din final, pe care poate că l-au voit neinteligibil în vederea unei continuări care să fie una așteptată. 😘
LikeLike
Ia te uită! Am spus amândouă, independent una de cealaltă, că serialul ne-a amuzat copios. A crăpat un drac. 🙂 Cât despre final… cel din avion – face referire la un film al lui Hitchcock – Femeia dispărută (The Lady Vanishes). Filmul a fost reluat în 1979. cu Cybill Shepherd și Angela Lansbury, cu același titlu – The Lady Vanishes. Încearcă să cauți una din versiuni. Mi-a plăcut enorm!!!!
LikeLiked by 1 person
L-am găsit și vizionat până mai adineauri pe cel vechi, ce mi-a plăcut, deși l-aș fi preferat pe acela cu Cybill Shepherd și Angela Lansbury, dar nu l-am găsit subtitrat, din păcate. Acum, am înțeles și finalul 🙂 îți mulțumesc, Jo! 🙂
LikeLike
Mă mir că nu l-ai găsit pe cel cu Cybill Shepherd. Ideea este aceeași, doar că e mai modern întrucâtva. Ei, dar ai mai bifat un Hitchcock. 🙂 Serialul lui Kristen Bell este plin de aluzii la filmele lui Hitchcock. Scena din pod când este atacată de o pasăre mi-a amintit de Păsările. Îmi închipui că pe ăsta l-ai văzut….
LikeLike
Da, pe acesta îl știu. Mi-a atras atenția asupra lui un văr de-al meu acum vreo 20 de ani. Spunea că l-a impresionat cum actrița din rolul principal s-a transformat de la o tipă foarte elegantă într-una pe care n-o mai recunoști. 🙂
LikeLiked by 1 person
Îmi explică și mie cineva finalul?
LikeLike
Finalul – din punctul meu de vedere – face aluzie la filmul lui Hitchcock – Femeia dispărută. Două femei se întâlnesc în tren, au o conversație plăcută în vagonul restaurant, apoi una dintre ele dispare. Când cealaltă o caută mai târziu, i se spune că nu este în tren nici o femeie cu semnalmentele persoanei cu care discutase. Tipa crede că a băut prea mult și a avut halucinații, până dă de o dovadă că femeia dispărută n-a fost o plăsmuire a imaginației… exact ca eroina din Femeia din casa de vizavi… în avion, cu personajul lui Glenn Close.
LikeLike