Dacă v-a plăcut Aleea cu licurici (Firefly Lane) și ați terminat deja primul sezon și așteptați cu nerăbdare vești despre sezonul 2, vă recomandăm să omorâți timpul cu aceste seriale, care, de asemenea, se concentrează pe prietenie, relații romantice complicate, dar intense și dinamica socială complexă de la locul de muncă.

Sweet Magnolias (Netflix)
La fel ca Aleea cu licurici, fermecătoarea serie Netflix, Sweet Magnolias, aduce în prim plan trei prietene din copilărie și afecțiunea care le aduce laolaltă în cele mai importante momente ale vieții. Serialul, care se bazează pe o serie de romane ale lui Sherryl Woods, le are în rolurile principale pe Joanna Garcia Swisher, Heather Headley și Brooke Elliott, cele mai bune prietene care trăiesc într-un orășel din sud. Primul sezon (serialul a fost deja reînnoit pentru sezonul 2) urmărește peripețiile romantice ale trio-ului, inclusiv relația înfloritoare a lui Maddie (Swisher) cu antrenorul de baseball al fiului ei, după aventura notorie a soțului (Chris Klein), dar nu se zgârcește nici în ceea ce privește drama familială sau la locul de muncă, aceasta din urmă ca urmare a faptului că fetele fac afaceri împreună. Este un serial simpatic, gen Hallmark, deci este mai puțin năbădăios decât unele aventuri ale lui Kate și Tully (OK, mai ales Tully) în Aleea cu licurici, dar sunt, totuși, multe asemănări, așa că sigur veți găsi ceva care să vă placă.
Nu exiști pentru mine – Dead to Me (Netflix)
Nu pot interveni prea multe care să le despartă pe Kate și Tully, dar nu toate prieteniile despre care merită să vorbim se formează în copilărie. Unele prietenii sunt rezultatul unor circumstanțe groaznice, cum ar fi atunci când o femeie îl lovește cu mașina pe soțul altei femei, îl lasă în plata Domnului, apoi se împrietenește cu o tipă dintr-un grup de sprijin pentru persoanele îndoliate. Acesta este intriga comediei noir de la Netflix, Nu mai exiști pentru mine, care începe când Jen (Christina Applegate) se întâlnește cu Judy (Linda Cardellini) și se împrietenește cu ea fără să știe că Judy este implicată în accidentul de mașină care i-a ucis soțul. Pe măsură ce serialul înaintează, iar cele două femei se apropie, acțiunea devine mai palpitantă și relația lor se complică pe măsură ce adevărul amenință să iasă la iveală.
Virgin River (Netflix)
Este posibil ca Aleea cu licurici să fie serialul cel mai de succes în ceea ce privește dramele siropoase de la Netflix, dar este în strânsă competiție cu favoritul spectatorilor Virgin River, bazat pe o serie de romane de dragoste ale autoarei Robyn Carr. Serialul este povestea lui Melinda „Mel” Monroe (Alexandra Breckenridge), o asistentă medicală și moașă, care se mută de la Los Angeles într-un orășel izolat din nordul Californiei, Virgin River, după o serie de relații sentimentale traumatice. Serialul se referă mai puțin la o prietenie din copilărie și mai mult la formarea de noi relații și a doua șansă în viață, dar o mare parte din intriga din Aleea cu licurici este despre Tully și Kate care învață pe parcurs cine sunt și ce vor, iar Virgin River abordează și aspectul acesta. Dacă mai adăugați în combinație o poveste de dragoste cu barmanul local, fost pușcaș marin (Martin Henderson), o dramă medicală și chiar un strop de activitate infracțională, aveți la îndemână un serial neașteptat de captivant.
Girlfriends’ Guide to Divorce (Netflix)
Puține seriale exemplifică mai bine provocările complicate pe care le creează relațiile decât Girlfriends’ Guide to Divorce, tragicomedia de cinci sezoane, cu Lisa Edelstein în rolul lui Abby McCarthy, o autoare de cărți de dezvoltare personală, a cărei căsătorie cu Jake (Paul Adelstein), regizor, este în pericol la începutul seriei. Când cei doi decid să pună capăt mariajului, descoperă, la fel ca Kate și Johnny (Ben Lawson), din Aleea cu licurici, că, deși iubirea și dorința pot fi încă prezente, o relație de succes, satisfăcătoare poate, totuși, să nu fie posibilă. Pentru a trece cu bine peste inima frântă, Abby se bazează pe un grup de prietene divorțate la fel ca ea – grup care o include și actrița din Aleea cu licurici, Beau Garrett. Și, în timp ce serialul descrie complicațiile emoționale ale încheierii unei căsătorii, în final abordează tot felul de alte probleme, de la creșterea și educarea copiilor și prietenie, la partea economică a divorțului.
The Bold Type (Hulu și Netflix)
Dacă Aleea cu licurici s-ar fi concentrat exclusiv pe viața lui Kate și Tully imediat după terminarea facultății și în primii ani de carieră în jurnalism, ar fi fost asemănător serialului The Bold Type. Cu acțiunea plasată la New York, urmărește viața personală și profesională a celor mai bune trei prietene care lucrează pentru revista fictivă Scarlet. Jane (Katie Stevens) este scriitoare, Sutton (Meghann Fahy) lucrează ca asistent la departamentul de modă, iar Kat (Aisha Dee) este responsabilă cu rețelele de socializare ale companiei. Dar, deși serialul motivant este plin de întâmplări de la locul de muncă, nu lipsesc nici intrigile romantice sau istoriile complicate de familie, pentru a menține lucrurile în mișcare de la un episod la altul.
Ginny & Georgia (Netflix)
Ginny & Georgia pare croită special pentru fanii Aleea cu licurici, ca o continuare perfect captivantă. Serialul o are în rolul principal pe Brianne Howey, care interpretează o mamă care se mută cu cei doi copii, Ginny (Antonia Gentry) și Austin (Diesel La Torraca), din Texas într-un orășel din Massachusetts, pentru un nou început. Deși principala pereche din Ginny & Georgia este formată dintr-o mamă și o fiică, relația lor este mai curând de prietenie decât duoul tipic părinte-copil pe care-l vedem, de obicei, pe micul ecran, întrucât amândouă învață una de la cealaltă, la fel ca Tully și Kate. Acțiunea este pusă în mișcare de peripețiile de la școală sau de la locul de muncă și, datorită flashback-urilor din copilăria problematică a Georgiei, vom avea, de asemenea, câteva salturi în timp, la fel ca în Aleea cu licurici. În Ginny & Georgia se acordă mai multă atenție vieții adolescenților, dar puteți fi siguri că problemele lor sunt la fel de dramatice precum cele prin care trec adulții.
Kaitlin Thomas, Collider, 19 februarie
Pe Virgin River l-am văzut și mi-a plăcut. Pe celelalte îmi doresc să le văd și încep cu Aleea cu licurici. 🙂 Cât mai curând, sper. Mulțumesc, Jo, pentru poveștile lor! 😘
LikeLike
Cu mare drag! 💕 Câteva dintre ele imi par interesante și mie. Dar e complicat fără Netflix… 😦
LikeLike
sincer nu astept cu nerabdare sezonul 2..cartea a fost asa si asa, dar filmul mi se pare mult mai slab….
din lista am inceput sau terminat 1, 2, 5 si 6..PS bold type e si pe Netflix ca de acolo il stiu (sunt la sezonul 3 ep 10)
LikeLike
Excelent. O să adaug in articol informația că The Bold Type este la Netflix. Mulțumesc că mi-ai spus. Sincer, n-am văzut Aleea cu licurici. Unora le-a plăcut. Altora nu… probabil asta-i adevărat pentru orice film sau serial. Am să țin cont, insă, de recomandarea ta și n-am să mă uit. 🙂
LikeLiked by 1 person
🌼
LikeLike