Laura Dern, a cărei carieră la Hollywood se întinde pe mai bine de patru decenii, a câștigat duminică primul său Oscar, pentru portretizarea unei avocate de divorț nemiloase, în drama domestică Poveste despre căsnicie (Marriage Story).

“Acesta este cel mai frumos cadou de ziua mea”, a mărturisit Dern, care împlinește 53 de ani luni (azi), în timpul discursului de acceptare.

Diane Ladd and Laura Dern attend the 92nd Annual Academy Awards on February 09, 2020 in Hollywood, California. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)
Diane Ladd and Laura Dern attend the 92nd Annual Academy Awards on February 09, 2020 in Hollywood, California. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)

Fiica celebrilor actori Bruce Dern și Diane Ladd le-a mulțumit părinților ei: “Unii spun ‘să nu vă întâlniți niciodată eroii’, dar eu spun că dacă sunteți cu adevărat binecuvântați, îi primiți ca părinți, a spus Dern în timp ce se uita la mama ei, în vârstă de 84 de ani, care a însoțit-o la ceremonie. “Împart asta [statueta] cu eroii mei actori, legendele mele, Diane Ladd și Bruce Dern. Sunteți formidabili.”

Ladd, în vârstă de 84 de ani, a privit-o pe fiica ei cu ochii înotând în lacrimi. Pentru familia lor, victoria lui Dern este punctul culminant al unei călătorii de-o viață. Ladd a fost nominalizată de trei ori la Oscar. Bruce Dern, în vârstă de 83 de ani, are două nominalizări. Au participat pentru prima dată la Oscar în 1975, împreuna cu Laura, pe atunci în vârstă de opt ani, când Ladd a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru Alice nu mai locuiește aici (Alice Doesn’t Live Here Any More). În 1991, Ladd și Dern au devenit prima pereche mamă și fiică care a primit nominalizări la premiile Oscar pentru același film, pentru rolurile lor din În bătaia vântului (Rambling Rose).

Iar în 2015, când Dern a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul din filmul Sălbăticie (Wild), Ladd a lansat o campanie de susținere a fiicei sale, numind performanța ei „plină de lumină” și „de un farmec efervescent”.

În ultimii ani, Dern a fost foarte populară, atât pe marele ecran, cât și la televizor. A jucat rolul unei mame înstărite, concentrată pe carieră, în serialul de succes de la HBO Marile minciuni nevinovate (Big Little Lies), pentru care a câștigat atât un Emmy, cât și un Glob de Aur, și rolul unui ofițer în Star Wars: The Last Jedi (2017).

Anul acesta, Laura Dern a apărut în două filme nominalizate la Cel mai bun film: Poveste despre căsnicie (Marriage Story) și Fiicele doctorului March (Little Women), în care a jucat-o pe Marmee, mama celor patru surori March.

Articol apărut in Yahoo! Entertainment