Daimoni! Vrăjitoare! Și… ăăă, rețete originale de omletă! Materiile întunecate (His Dark Materials) a revenit, primul episod al sezonului doi oferind telespectatorilor un adevărat festin vizual. Dar, pe fondul acțiunii și al trecerii dintr-o lume într-alta, un lucru ne-a sărit în ochi în mod special. Mai bine zis, o persoană: actrița Bella Ramsey. Cunoscută mai ales pentru rolul tinerei nobile atât de îndrăgită de fani, Lyanna Mormont, din serialul fantasy Urzeala tronurilor (Game of Thrones), actrița în vârstă de 17 ani își face apariția la începutul primului episod.

Bella Ramsey (HBO)
Bella Ramsey (HBO)

Pe măsură ce noii aliați Lyra (Dafne Keen) și Will (Amir Wilson) explorează Cittàgazze, un oraș aparent abandonat, se intersectează cu o fată pe nume Angelica, interpretată de Ramsey. Ea este personajul care le spune lui Lyra și Will (Wyra?) că adulții din Cittàgazze au fugit temporar pentru a evita spectrele amenințătoare – creaturi care atacă doar adulții, dar sunt inofensive (și invizibile) pentru copii.

Citește și: Materiile întunecate: Sezonul 2 – mai misterios, mai somptuos și mai bun

Fără să dezvăluim prea multe, Angelica este un personaj din The Subtle Knife, al doilea roman din trilogia lui Phillip Pullman, pe care se bazează, în mare parte, sezonul doi. Dacă serialul TV este fidel cărții, ea va avea un rol mai mare în episoadele viitoare.

Fanii cărților au observat, desigur, că Angelica era însoțită de fratele ei mai mic, Paolo. Totuși, în adaptarea TV, este însoțită de o altă fată, numită Paola (interpretată de Ella Schrey-Yeats). De ce această schimbare? După cum a explicat Kahleen Crawford, directorul de casting, într-un interviu pentru RadioTimes.com, audiția Ellei a fost pur și simplu prea bună.

Ea a adăugat: „Ella și Bella au fost atât de bune în interpretarea lor. Dacă mă ajută memoria, în esență s-a decis ca rolurile lor să fie mărite – și vor avea mai multe de făcut pe ecran. Deci da, asta s-a întâmplat. Scuze, Paolos!”

Citește și: Ruth Wilson anunță schimbări majore pentru doamna Coulter

În ciuda agresivității cu care a atacat o pisică în primul episod, se pare că prezența lui Ramsey pe platoul de filmare a fost o încântare. Asta spune Dafne Keen, care a declarat pentru RadioTimes.com că Ramsey, cea din viața reală, este departe de personajul ei din serial.

„În mod ironic, este o drăguță”, a spus Keen. „Este atât de inteligentă, atât de profundă și, în același timp, este atât de distractiv să fii în preajma ei. Este o persoană simpatică și o actriță incredibilă. Una din acele persoane cu care îți face plăcere să joci în aceeași scenă.”

Firește, Materiile întunecate și Urzeala tronurilor nu sunt singurele roluri recente ale lui Ramsey. Actrița a apărut și în O vrăjitoare îngrozitoare (The Worst Witch) (în rolul principal – Mildred Hubble), în animația Netflix Hilda (în rolul Sparrow Scout) și în filmul biografic al lui Judy Garland, Judy (în rolul Lorna Luft).

Ramsey nu va fi singurul chip nou care apare în acest sezon al serialului Materiile întunecate. În curând îi vom vedea pe Terence Stamp, Simone Kirby și Jade Anouka. După cum ni s-a lăsat de înțeles în episoadele anterioare, serialul îl va aduce în scenă și pe colonelul John Parry / Jopari, tatăl lui Will, interpretat de Andrew Scott,  antagonistul din Sherlock.

Și dacă asta nu-i suficient, co-starul lui Scott din Fleabag, Phoebe-Waller Bridge, va da glas daimonului lui John Parry. Asta mai zic și eu casting de zile mari.

Thomas Ling, RadioTimes, 8 noiembrie