Nimeni nu suferă sau îi face pe alții să sufere mai mult decât June Osborne (Elisabeth Moss), eroina însângerată, dar neclintită din Povestea slujitoarei (The Handmaid’s Tale).

Povestea slujitoarei, Sezon 4
Povestea slujitoarei

În al patrulea sezon îndelung amânat, al distopiei captivante, laureată cu Emmy, slujitoarea fugară rezistă eroic unui glonț, unei comoții provocate de o explozie și, firește, torturii, în timp ce se răzvrătește împotriva regimului diabolic de înrobire a femeilor din Gilead. „Nimic n-are sens în acest loc în afară de violență”, mârâie ea către torționara ei cea mai înfricoșătoare, letal-cuvioasa mătușă Lydia (Ann Dowd).

Citește despre Povestea slujitoarei, Sezonul 4

Dar este de ajuns doar o privire fugară la uitătura maniacală, deja familiară, a lui Moss, care reflectă o fântână adâncă de furie și vinovăție a supraviețuitorului, să știi că June are rezerve de energie pentru lupta care urmează. Chiar dacă complexul de martir care o năpăstuiește înseamnă că a fi în preajma ei este similar unei condamnări la moarte.

June este războinică, dar și maternă în adâncul sufletului, iar îngrijirea prietenei instabile, Janine (formidabila Madeline Brewer), aduce o tandrețe binevenită într-o călătorie dură, care, uneori, amintește de relatările din Al Doilea Război Mondial despre refugiați și luptătorii din rezistență cărora li s-a oferit adăpost în Europa ocupată. Drumul lor dificil prin partea ocupată a SUA, include un ocol printr-un Chicago devastat de război, cu ecouri din The Walking Dead,în timp ce trec printre ruinele fumegânde ale unui mare oraș.

Va ajunge vreodată June în Canada, unde soțul ei și ceilalți prieteni îi așteaptă sosirea ca erou național, după ce contribuit la scoaterea riscantă a 86 de copii din Gilead? (Tot acolo este și rivala și fosta stăpână Serena Joy, interpretată glacial de Yvonne Strahovski, în prezent închisă pentru crimele ei împotriva umanității). După toate aceste traume, oare mai este posibil ca June să-și găsească liniștea sufletească?

Nu contați pe asta. Mai este cel puțin încă un sezon din această saga sumbră și neînduplecată. Re-intrați în această Poveste pe propriul risc.

Matt Roush, TV Insider, 26 aprilie

Povestea slujitoarei, Sezonul 4 are premiera la HBO, pe 29 aprilie