Nimeni nu suferă sau îi face pe alții să sufere mai mult decât June Osborne (Elisabeth Moss), eroina însângerată, dar neclintită din Povestea slujitoarei (The Handmaid’s Tale).

În al patrulea sezon îndelung amânat, al distopiei captivante, laureată cu Emmy, slujitoarea fugară rezistă eroic unui glonț, unei comoții provocate de o explozie și, firește, torturii, în timp ce se răzvrătește împotriva regimului diabolic de înrobire a femeilor din Gilead. „Nimic n-are sens în acest loc în afară de violență”, mârâie ea către torționara ei cea mai înfricoșătoare, letal-cuvioasa mătușă Lydia (Ann Dowd).
Citește despre Povestea slujitoarei, Sezonul 4
Dar este de ajuns doar o privire fugară la uitătura maniacală, deja familiară, a lui Moss, care reflectă o fântână adâncă de furie și vinovăție a supraviețuitorului, să știi că June are rezerve de energie pentru lupta care urmează. Chiar dacă complexul de martir care o năpăstuiește înseamnă că a fi în preajma ei este similar unei condamnări la moarte.
June este războinică, dar și maternă în adâncul sufletului, iar îngrijirea prietenei instabile, Janine (formidabila Madeline Brewer), aduce o tandrețe binevenită într-o călătorie dură, care, uneori, amintește de relatările din Al Doilea Război Mondial despre refugiați și luptătorii din rezistență cărora li s-a oferit adăpost în Europa ocupată. Drumul lor dificil prin partea ocupată a SUA, include un ocol printr-un Chicago devastat de război, cu ecouri din The Walking Dead,în timp ce trec printre ruinele fumegânde ale unui mare oraș.
Va ajunge vreodată June în Canada, unde soțul ei și ceilalți prieteni îi așteaptă sosirea ca erou național, după ce contribuit la scoaterea riscantă a 86 de copii din Gilead? (Tot acolo este și rivala și fosta stăpână Serena Joy, interpretată glacial de Yvonne Strahovski, în prezent închisă pentru crimele ei împotriva umanității). După toate aceste traume, oare mai este posibil ca June să-și găsească liniștea sufletească?
Nu contați pe asta. Mai este cel puțin încă un sezon din această saga sumbră și neînduplecată. Re-intrați în această Poveste pe propriul risc.
Matt Roush, TV Insider, 26 aprilie
Povestea slujitoarei, Sezonul 4 are premiera la HBO, pe 29 aprilie
Mi s-a recomandat, am citit atîtea despre el (cartea nu, recunosc), l-am început… n-am rezistat decît primele trei episoade din sezonul 1. E foarte bine făcut și are tot ce-i trebuie unui cinefil, dar eu, personal, nu mai suport să văd sclavia femeilor în nici o variantă – e suficientă cea reală.
Poate, cînd o să citesc că-i ultimul sezon, o să mă uit la ultimul episod, să mi le șterg pe cele trei văzute deja 🙂
LikeLiked by 1 person
Iți dau dreptate, serialul este foarte, foarte dur. Am reușit, însă, să trec de 3 episoade din sezonul 1 🙂 , iar acum mă uit până la sfârșit, ce să fac? 🙂
LikeLiked by 2 people
Un serial dramă excepțional..Te tine cu sufletul la gura și inima în lacrimi!Va recomand acest serial cât și cărțile ..Doar prima carte este după serial a doua este si.mai bună!Vizionare plăcută și lectură bună!
LikeLiked by 1 person
Este un pic invers, serialul este după carte, dar înțeleg ce vrei să spui. Deși este dur pe alocuri și dureros de urmărit mai ales dacă ești femeie, serialul este excepțional… cât de frumos ai zis: te ține cu sufletul la gură și inima în lacrimi! ❤️
LikeLiked by 2 people
Sa înțeleg ca tie îți place Jo? Dacă încerci sa rezisti pana la sfârșit? Eu doar cu cartea m-am mulțumit ca nah HBO :))
LikeLiked by 1 person
Da, mă uit! În primele sezoane, femeile erau cele torturate și umilite. În sezonul 4, s-a întors roata. 🙂 Dar este în continuare foarte dur. Dacă ai ocazia merită sa încerci sa-l vezi. Elisabeth Moss (și nu numai) este formidabilă.
LikeLiked by 3 people