The Crown și-a găsit prințesa Diana.

Elizabeth Debicki, pe care o vom vedea în mult-așteptatul Tenet al lui Christopher Nolan, a fost distribuită în rolul celebrei prințese pentru sezoanele cinci și șase ale serialului de succes de la Netflix.

Diana, Prințesa de Wales și Elizabeth Debicki (Getty Images)
Diana, Prințesa de Wales și Elizabeth Debicki (Getty Images)

„Spiritul prințesei Diana, cuvintele și acțiunile ei trăiesc în inimile multora. Este un adevărat privilegiu și o onoare să mă alătur acestui serial magistral, care m-a captivat încă de la primul episod”, a spus Debicki într-o postare pe Twitter, duminică după-amiază.

Serialul de la Netflix spune povestea familiei regale de-a lungul mai multor perioade de timp, începând de la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950 cu căsătoria reginei Elisabeta și a prințului Philip. Sezonul trei, lansat în 2019, a făcut un salt în timp la anii ’60 -’70, înlocuind distribuția cu actori mai în vârstă. Prințesa Diana, care s-a născut în 1961, va fi prezentată în viitorul al patrulea sezon, în interpretarea actriței Emma Corrin.

The Crown și-a extins recent distribuția, adăugându-l pe Jonathan Pryce în rolul prințului Philip pentru ultimele două sezoane. Vedeta din Doctor Who, Matt Smith, a inițiat rolul, cu actorul din Game of Thrones, Tobias Menzies înlocuindu-l în sezoanele trei și patru.

Alături de Pryce și Debicki, Imelda Staunton o va juca pe regina Elisabeta în cele două ultime sezoane. Claire Foy a interpretat-o inițial pe regină în cele două sezoane originale, iar Olivia Colman a preluat rolul în sezonul trei. Prințesa Margaret va fi jucată de Lesley Manville în sezoanele cinci și șase, urmându-le pe Vanessa Kirby și Helena Bonham-Carter.

Debicki va fi una dintre puținele persoane ne-engleze prezente în The Crown, după prestația lui John Lithgow în rolul lui Winston Churchill. Debicki va juca alături de John David Washington și Robert Pattinson în filmul Tenet al lui Nolan, când va debuta, în sfârșit, la nivel internațional la sfârșitul lunii august și în Statele Unite la începutul lunii septembrie. Ea a mai apărut în Văduvele (Widows), The Cloverfield Paradox și Gardienii galaxiei vol. 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2).

Actrița din Tenet este cea mai recentă actriță care o va juca pe prințesa Diana, întrucât Kristen Stewart a fost distribuită într-un viitor film biografic, numit Spencer, regizat de Pablo Larrain, cel care a îndrumat-o pe Natalie Portman în Jackie.

Jordan Moreau, Variety, 16 august

Advertisement