Marea lecție de viață pe care am primit-o de la 2020 a fost că nimic nu este sigur. Cu toate acestea, multe seriale TV sunt deja pregătite pentru 2021, în timp ce altele continuă filmările în conformitate cu normele anti-Covid. Prin urmare, dacă nu intervin întârzieri din varii motive, iată câteva seriale noi programate să ajungă pe micile noastre ecrane în următoarele 12 luni.

Lily James, Emily Beecham, Olivia Colman, John Simm, Keeley Hawes

Vor fi, de asemenea, o mulțime de seriale favorite care se întorc – printre care The Crown, Succession, Sex Education, Unforgotten și Povestea slujitoarei (The Handmaid’s Tale) – dar mai jos am selectat câteva titluri noi pe care să le așteptăm cu nerăbdare. Pregătiți telecomanda și țineți pumnii:

E un păcatIt’s A Sin

Acest proiect de suflet al scenaristului Russell T Davies este oarecum un prequel al dramei sale din 1999, Queer As Folk, un punct de răscruce pentru cariera lui. Era vorba despre un grup de prieteni de pe scena gay hedonistă din anii ’90, în timp ce această nouă miniserie în cinci părți prezintă viața unor londonezi la 18 ani, din anii ’80 – deceniul când a apărut SIDA și totul s-a schimbat. Solistul formației Years & Years, Olly Alexander este personajul principal, alături de  distribuția tânără și strălucită, iar în rolurile secundare avem nume consacrate: Stephen Fry, Keeley Hawes și Neil Patrick Harris. Așteptați-vă la sex, scandal și o coloană sonoră nostalgică, cu muzică electronică. E un păcat va avea premiera la HBO, pe 23 ianuarie.

The Pursuit Of Love

Bazat pe îndrăgitul roman al lui Nancy Mitford, această poveste de dragoste de epocă ne-o prezintă pe neînfricata eroină aristocrată Linda Radlett (Lily James), a cărei încercare de a-și găsi un soț o duce din Oxfordshire la Paris, în anii fulminanți 20. Emily Mortimer a adaptat trilogia și, de asemenea, face parte dintr-o distribuție plină de stele, alături de Freddie Fox, Dolly Wells, Andrew Scott și Dominic West.

Impeachment: American Crime Story

Seria antologică premiată cu Emmy a dramatizat deja procesul lui OJ Simpson și asasinarea lui Gianni Versace. Această a treia rundă își îndreaptă camera de filmat spre scandalului sexual al lui Bill Clinton și Monica Lewinsky, bazat pe bestseller-ul lui Jeffrey Toobin, A Vast Conspiracy. Lewinsky însăși este coproducător, iar Beanie Feldstein o interpretează, în timp ce Clive Owen are rolul celui de-al 42-lea președinte american. Inițial era programat să fie difuzată înainte de alegerile din 2020, dar a fost întârziat de… știți-ce.

Nouă străiniNine Perfect Strangers

O altă dramă captivantă cu Nicole Kidman, de la echipa care ne-a adus De la început (The Undoing). Bazat pe romanul de succes al lui Liane Moriarty, autoarea lui Marile minciuni nevinovate  (Big Little Lies), serialul Nine Perfect Strangers o are în rol principal pe Kidman, care interpretează o rusoaică  misterioasă, patroana unui complex de wellness de lux, cu misiunea de a revigora mințile și corpurile a nouă străini stresați – dintre care nici unul nu știe adevăratul motiv pentru care se află acolo. Melissa McCarthy, Luke Evans și Michael Shannon completează distribuția.

Conversations With Friends

După uriașul succes al fenomenului Oameni normali (Normal People), romanul de debut din 2017 al autoarei Sally Rooney, Conversations With Friends este, de asemenea, adaptat într-un serial-dramă de către BBC. Povestea „ménage-à-quatre” plasată în Dublin, îi prezintă pe studenții, poeții de improvizație și foștii iubiți Frances și Bobbi, pe măsură ce se încurcă pe neașteptate cu un cuplu căsătorit, mai în vârstă. Proiectul reunește mulți dintre membrii echipei – scenaristul Alice Birch, regizorul Lenny Abrahamson – care a făcut ca Oameni normali să fie un succes formidabil, așa că speranțele sunt mari.

Grace 

Bazat pe whodunit-urile premiate ale lui Peter James, care s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume, această nouă dramă polițistă îl are pe John Simm în rolul comisarului de poliție Roy Grace din Brighton – un detectiv neconvențional, marcat de dispariția propriei soții. El investighează două mistere: dispariția unui dezvoltator imobiliar în noaptea petrecerii burlacilor și uciderea îngrozitoare, pre-anunțată a unei familii. Bineînțeles, nici unul dintre cazuri nu este așa cum pare la prima vedere.

Misterul din grădinăLandscapers 

Laureata Oscar, Olivia Colman, renunță la coroana regală pentru a juca în această dramă polițistă, bazată pe fapte reale, cu scenariul semnat de soțul ei, Ed Sinclair. „Îmi plac scenariile lui Ed, ceea ce este un lucru bun pentru că el gătește multe dintre mesele mele”, spune Colman. Serialul din patru episoade va explora modul în care un cuplu blajin din Mansfield, Christopher și Susan Edwards, ajunge să-i împuște pe părinții lui Susan și să-i îngroape în grădina din spatele casei. Crima a rămas nedescoperită timp de un deceniu până când perechea a fost arestată, condamnată și închisă în 2014, în ciuda faptului că cei doi și-au susținut nevinovăția. Este povestit într-un stil narativ îndrăzneț, cu umor negru.

Michael Hogan, The Telegraph, 31 decembrie 2020